Skip navigation

EL - Ασφάλεια RUP1

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν από την αποσυσκευασία και την εγκατάσταση του συστήματος REVO-2 και των συνοδευτικών αισθητήρων, ο χρήστης πρέπει να διαβάσει προσεκτικά τις οδηγίες ασφαλείας που ακολουθούν και να διασφαλίσει ότι θα εφαρμόζονται πάντοτε από όλους τους χειριστές.

Το RUP1 πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο με την κεφαλή Renishaw REVO-2.

Οι χειριστές πρέπει να είναι εκπαιδευμένο στη χρήση και εφαρμογή του συστήματος REVO-2 και των συνοδευτικών προϊόντων, σε σχέση με το μηχάνημα στο οποίο τοποθετείται, για να τους επιτραπεί να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Σε ορισμένα εξαρτήματα του συστήματος REVO-2 και των σχετικών προϊόντων χρησιμοποιούνται μόνιμοι μαγνήτες. Είναι σημαντικό να κρατάτε τους μαγνήτες μακριά από στοιχεία που μπορεί να επηρεαστούν από μαγνητικά πεδία, π.χ. συστήματα αποθήκευσης δεδομένων, βηματοδότες, ρολόγια, κ.λπ.

Hydrophilic polymer elastomer ball

Hydrophilic polymer elastomer ball περιέχει, μεταξύ άλλων, τα εξής συστατικά:

  • 60-80% αιθανοδιόλη, αιθυλενογλυκόλη
  • 1-3% πολυακρυλικό νάτριο (ομοπολυμερές μετά νατρίου άλατος του 2-προπενοϊκού οξέος)

Επικινδυνότητες

Warning image - do not ingestWarning image - hazard
  • Επιβλαβές σε περίπτωση κατάποσης
  • Μπορεί να προκαλέσει υπνηλία ή ζάλη
  • Προκαλεί βλάβες στα όργανα ύστερα από παρατεταμένη ή επανειλημμένη έκθεση

Μέτρα ελέγχου

  • Μην το καταπίνετε
  • Κατά τον χειρισμό, χρησιμοποιήστε γάντια νιτριλίου μίας χρήσης που συμμορφώνονται με τα πρότυπα EN374-2, EN374-3, EN388
  • Αποφύγετε την επαφή με ισχυρά οξέα, ισχυρές βάσεις, ισχυρούς οξειδωτικούς παράγοντες και ισχυρούς αναγωγικούς παράγοντες
  • Σε περίπτωση επαφής με το δέρμα, πλύνετε αμέσως
  • Χειριστείτε σε καλά αεριζόμενο μέρος
  • Αποφύγετε την επαφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού

Αποθήκευση και φύλαξη

  • Αποθηκεύστε σε ερμητικά κλεισμένο περιέκτη
  • Αποφύγετε την απόρριψη σε λίμνες, ρέματα, υπονόμους κ.λπ.
  • Η απόρριψη του περιεχομένου/ περιέκτη πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς

Διαδικασία σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΠΟΣΗΣ: Καλέστε το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΩΝ ή έναν γιατρό εάν αισθανθείτε αδιαθεσία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.renishaw.com/SDS

Προειδοποιήσεις RUP1

Προσέξτε τυχόν απροσδόκητες κινήσεις του συστήματος. Ο χρήστης πρέπει να παραμένει εκτός του χώρου δυνατής κίνησης της κεφαλής του αισθητήρα και του επαφέα. Ο προμηθευτής του μηχανήματος πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο χρήστης είναι ενήμερος για τον χώρο δυνατών κινήσεων του συστήματος.

Σε όλες τις εφαρμογές που συνεπάγονται τη χρήση εργαλείων ή μηχανών προσδιορισμού συντεταγμένων, συνιστάται η χρήση συσκευής προστασίας των ματιών.

Αποτελεί ευθύνη του προμηθευτή του μηχανήματος να εξασφαλίσει ότι ο χρήστης είναι ενήμερος για τυχόν κινδύνους που συνεπάγεται η λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων όσων αναφέρονται στα εγχειρίδια του προϊόντος της Renishaw. Είναι επίσης ευθύνη του να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν τα απαιτούμενα προστατευτικά καλύμματα και οι μηχανισμοί ασφάλισης.

Ανατρέξτε στις οδηγίες λειτουργίας του προμηθευτή του μηχανήματος.

Τα μέρη του συστήματος δεν περιέχουν εξαρτήματα τα οποία απαιτούν συντήρηση από τον ίδιο τον χρήστη, με εξαίρεση το FCR25. Δεν πρέπει να γίνεται καμία απόπειρα αποσυναρμολόγησης οποιουδήποτε τμήματος του προϊόντος. Σε περίπτωση προβλήματος, επικοινωνήστε με τον προμηθευτή σας για υποστήριξη.

Υπό ορισμένες συνθήκες το σήμα του ανιχνευτή μπορεί να υποδεικνύει λανθασμένη ένδειξη τοποθέτησης του αισθητήρα. Μη βασίζεστε στα σήματα αισθητήρα για τη διακοπή της κίνησης του μηχανήματος.

Η παράκαμψη της ενεργοποίησης του αισθητήρα στο χειριστήριο της χειροκίνητης μονάδα ελέγχου (MCU) πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή, καθώς θα αποτρέψει τη διακοπή του μηχανής προσδιορισμού συντεταγμένων σε περίπτωση σύγκρουσης.

Οι σύνδεσμοι του αισθητήρα έχουν σχεδιαστεί για να αποδεσμεύσουν τον αισθητήρα ή/και του συγκρατητήρα του επαφέα σε περίπτωση σύγκρουσης.

Η συσκευή αυτή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε δυνητικά εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Υπάρχει κίνδυνος μαγκώματος μεταξύ των εξαρτημάτων. Μην κρατάτε τον αισθητήρα ή την κεφαλή του αισθητήρα κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων.

Οι ασφάλειες πρέπει να αντικαθίστανται με ασφάλειες του ίδιου τύπου και ονομαστικών χαρακτηριστικών, για λόγους ασφαλείας.

Το REVO-2 πρέπει να μεταφέρεται σε συσκευασία που παρέχεται από την Renishaw.

Τα καλώδια πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές της Renishaw. Η εσφαλμένη καλωδίωση ενδέχεται να προκαλέσει ζημιά στον εξοπλισμό.

RUP1

  • Αφαιρέστε τα προστατευτικά πώματα πριν από τη χρήση:
RUP1 with caps removed
  • Θα πρέπει να χειρίζεστε τον αισθητήρα RUP1 με προσοχή
  • Αποφύγετε την πτώση του αισθητήρα RUP1 ή τη σύγκρουση με τεμάχια εργασίας ή μέρη της δομής της μηχανής προσδιορισμού συντεταγμένων
  • Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο άκρο του επαφέα – αποφύγετε την επαφή με τη σφαίρα ελαστομερούς, εκτός εάν χρησιμοποιείται για μέτρηση
  • Εξετάστε οπτικά τη σφαίρα ελαστομερούς για τυχόν μόλυνση με ακαθαρσίες ή σκόνη
  • Βεβαιωθείτε ότι οι επιφάνειες μέτρησης είναι στεγνές και χωρίς υπολείμματα πριν από την επιθεώρηση με αισθητήρα RUP1