Skip navigation

CZ - Bezpečnost

Warning triangle - yellow Pokud je na výrobku zobrazen tento symbol, musí uživatel vyhledat informace a bezpečnostní doporučení v instalační příručce.

Pokud je zařízení používáno způsobem, který není specifikován výrobcem, může dojít ke snížení bezpečnosti zařízením.

UPOZORNĚNÍ: Systém SPA2-2 musí být uzemněný. Za zajištění uzemnění celého stroje odpovídá výrobce OEM nebo ten, kdo ho instaluje.

UPOZORNĚNÍ: Systém SPA2-2 nesmí být napájen přímo z elektrického rozvodu.

Je nezbytné použít jeden zdroj napájení (PSU) odolný proti výpadkům, který splňuje normu BS EN 60950-1:2006+A2:2013 (nebo aktuální verzi). PSU musí být připojen ke zdroji, který je vybaven ochranným uzemňovacím vodičem.

UPOZORNĚNÍ: Systém SPA2-2 se odpojuje od zdroje napájení stejnosměrným proudem odpojením napájecího konektoru z externího PSU. Další požadované prostředky pro odpojení přívodu musí specifikovat a připojovat výrobce zařízení nebo ten, kdo zařízení instaluje. Odpojovací prvek musí být umístěn ve snadném dosahu obsluhy souřadnicového měřicího stroje a splňovat normu BS EN 61010-1:2010 (nebo aktuální verzi) a všechny příslušné státní předpisy pro zapojení platné v zemi instalace.
UPOZORNĚNÍ: Údržbu lze provádět pouze po odpojení stroje od přívodu elektrického napájení, přívodu stlačeného vzduchu nebo jiných zdrojů energie v souladu s pokyny výrobce stroje.

Bezpečnost stroje

UPOZORNĚNÍ: Vypnutí nebo odpojení systému SPA2-2 NEMUSÍ zabránit nečekanému pohybu stroje. Uživateli se doporučuje odpojit stroj od elektrického napájení, přívodu stlačeného vzduchu nebo jiných zdrojů energie v souladu s pokyny výrobce stroje dříve, než vstoupí do nebezpečného prostoru nebo bude provádět jakékoliv činnosti údržby.

UPOZORNĚNÍ: Důrazně doporučujeme, aby výrobce souřadnicového měřicího stroje nebo firma zabývající se dodatečnou montáží zahrnuli pravidelný test nouzového zastavení a aby zmínili příslušné resetovací tlačítko (je-li k dispozici) ve svých pokynech pro údržbu.