Skip navigation

SL - Varnost

Warning triangle - yellow Če je na izdelku nameščen ta simbol, mora uporabnik upoštevati informacije in nasvete glede varnosti v navodilih za namestitev.

Drugačna uporaba opreme, kot jo je predpisal proizvajalec, lahko poslabša varnost opreme.

OPOZORILO: SPA2-2 je treba ozemljiti. Ozemljitev celotnega stroja je odgovornost proizvajalca originalne opreme ali inštalaterja.

OPOZORILO: SPA2-2 se ne sme napajati neposredno iz električnega omrežja.

Uporabiti je treba napajalnik, ki je odporen na posamične napake in odobren skladno s standardom BS EN 60950-1:2006+A2:2013 (ali trenutno veljavno različico), ter ga povezati z napajanjem, ki vključuje zaščitni ozemljitveni vodnik.

OPOZORILO: SPA2-2 se od vira napajanja loči z odklopom napajalnega priključka iz zunanjega napajalnika. Če so potrebni dodatni ukrepi za ločevanje, jih mora zasnovati in vgraditi proizvajalec stroja ali inštalater izdelka. Ločilno sredstvo mora biti nameščeno v dosegu operaterja KMS in mora biti skladno s standardom BS EN 61010-1:2010 (ali trenutno veljavno različico) ter z vsemi veljavnimi državnimi predpisi o električnih napeljavah v državi inštalacije.
OPOZORILO: Vzdrževanje se lahko izvaja šele, ko je stroj ločen od električnega napajanja, dovajanja stisnjenega zraka ali drugih virov energije v skladu z navodili proizvajalca stroja.

Varnost stroja

OPOZORILO: Izklop ali ločitev naprave SPA2-2 morda NE bo preprečila nepričakovanih premikov stroja. Uporabniku priporočamo, naj loči stroj od virov električnega napajanja, stisnjenega zraka in drugih virov energije v skladu z navodili proizvajalca stroja, preden vstopi v nevarno območje ali se loti vzdrževalnih del.

POZOR: Priporočamo, da proizvajalec KMS ali izvajalec naknadne vgradnje v navodilih za vzdrževanje predvidi tudi redne preskuse zaustavitve v sili in stikala za ponastavitev, če je vgrajeno.