Skip navigation

BG - Безопасност

Warning triangle - yellow Когато върху продукта е показан този символ, потребителят трябва да направи справка с ръководството за инсталиране, за да получи информация и съвети относно безопасността.

Ако оборудването се използва по начин, който не е указан от производителя, тогава оборудването може да не е достатъчно безопасно.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: SPA2-2 трябва да се заземи. Осигуряването на условия за заземяване на комплектната машина е отговорност на производителя на оригиналното оборудване или монтажника.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: SPA2-2 не трябва да се захранва директно от електрическата мрежа.

Трябва да се използва захранващо устройство, толерантно към единични грешки, одобрено по стандарт BS EN 60950-1:2006+A2:2013 (или текущата версия), и да се свърже към захранване, включващо проводник за защитно заземяване.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: SPA2-2 се изключва от електрозахранването чрез откачване на захранващия съединител IEC от външното захранващо устройство. Ако се изисква допълнително средство за изолация, то трябва да бъде посочено и монтирано от производителя на машината или монтажника на продукта. Изолаторът трябва да е разположен така, че операторът на CMM да има лесен достъп до него и да отговаря на стандарт BS EN 61010-1:2010 (или на текущата версия) и на всяка приложима нормативна уредба за опроводяване в страната на монтажа.

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Поддръжката трябва да се извършва само след като машината е изолирана от електрическото захранване, подаването на сгъстен въздух или други източници на енергия в съответствие с инструкциите на производителя на машината.

Безопасност на машината

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Изключването или изолирането на SPA2-2 НЕ може да предотврати неочаквано движение машина. На потребителя се препоръчва да изолира устройството от електрозахранването, източника на сгъстен въздух или други източници на енергия в съответствие с инструкциите на производителя на машината, преди навлизане в опасната зона или извършване на някакви дейности по поддръжка.

ВНИМАНИЕ: Силно се препоръчва CMM производителя или извършващия модернизацията да включат в техните инструкции за поддръжка периодичен тест на аварийния стоп, и ако има монтиран, на свързания нулиращ превключвател.