Skip navigation

HU - Biztonság

Warning triangle - yellow Amikor ezt a szimbólumot látja a terméken, akkor kérjük, tekintse meg a telepítési útmutatót további információkért és biztonsági ajánlásokért.

Ha a készüléket a gyártó által előírt módtól eltérő módon használják, akkor a készülék által nyújtott védelem csökkenhet.

FIGYELMEZTETÉS: Az SPA2-2 készüléket le kell földelni. A földelési előírások követése az eredetiberendezés-gyártó vagy a telepítést végző szakember felelőssége.

FIGYELMEZTETÉS: Az SPA2-2 készülék áramellátását közvetlenül a hálózatról kell biztosítani.

Egyetlen, a BS EN 60950-1:2006+A2:2013 szabvány (vagy annak aktuális változata) alapján jóváhagyott hibatűrő tápegységet (PSU-t) kell használni és csatlakoztatni a tápellátáshoz védő földelővezeték beépítésével.

FIGYELMEZTETÉS: Az SPA2-2 készülék tápellátásról való leválasztása a váltóáramú tápcsatlakozó külső tápegységről (PSU) való leválasztásával történik. Ha egyéb leválasztásra lenne szükség, akkor azt a gép gyártójának vagy a termék beszerelőjének kell meghatároznia és beszerelnie. A leválasztónak a CMM kezelője számára könnyen hozzáférhető helyen kell lennie, és meg kell felelnie a BS EN 61010-1:2010 szabványban (vagy annak aktuális változatában) foglalt előírásoknak, illetve a területileg érvényes villamos bekötési szabályoknak.
FIGYELMEZTETÉS: A karbantartást kizárólag azután lehet elvégezni, hogy a gépet a gép gyártójának utasításai szerint leválasztották az elektromos hálózatról, a sűrítettlevegő-ellátásáról vagy az egyéb energiaforrásokról.

Gépbiztonság

FIGYELMEZTETÉS: Az SPA2-2 készülék kikapcsolása vagy leválasztása NEM feltétlenül akadályozza meg a gép váratlan mozgását. A felhasználónak le kell választania a gépet az áramforrásról, a sűrítettlevegő-ellátásról és az egyéb energiaforrásokról a berendezés gyártójának előírásai szerint, mielőtt belépne a veszélyes területekre, illetve bármilyen karbantartási munkát végezne.

FIGYELEM: Kifejezetten javasoljuk, hogy a koordináta-mérőgép gyártója vagy az utólagos felszerelést végző kivitelező írja elő a vészleállító berendezés, illetve (amennyiben van ilyen) a hozzá tartozó visszaállító kapcsoló rendszeres ellenőrzését az általa összeállított karbantartási utasításokban.