Skip navigation

NL - Veiligheid

Warning triangle - yellow Wanneer dit symbool zich op het product bevindt, dient de gebruiker de installatiegids te raadplegen voor informatie en veiligheidsadvies.

Gebruik van deze apparatuur op een manier die de fabrikant niet voorgeschreven heeft, kan de veiligheid van de apparatuur beperken.

WAARSCHUWING: De SPA2-2 moet worden geaard. Voor aardingsvoorzieningen voor de gehele machine is de OEM of installateur verantwoordelijk.

WAARSCHUWING: De SPA2-2 mag niet rechtstreeks op het lichtnet worden aangesloten.

Er moet een voedingseenheid worden gebruikt met een enkele fouttolerantie die is goedgekeurd volgens BS EN 60950-1:2006+A2:2013 (of de huidige versie), en deze moet worden aangesloten op een voeding met een aardingsgeleider.

WAARSCHUWING: De SPA2-2 wordt van de stroom afgesloten door de wisselstroomconnector los te koppelen van de externe voedingseenheid. Als nog een extra manier van afsluiten gevraagd wordt, dan moet die gespecificeerd en geplaatst worden door de machinefabrikant of de monteur van het product. De afsluitvoorziening moet ruim binnen het bereik van de CMM-operator aangebracht worden en voldoen aan BS EN 61010-1:2010 (of huidige versie) en de andere elektrische regels die gelden in het land van plaatsing.

WAARSCHUWING: Onderhoud mag alleen worden uitgevoerd nadat de machine is geïsoleerd van de elektrische voeding, persluchttoevoer of andere energiebronnen volgens de instructies van de machinefabrikant.

Machineveiligheid

WAARSCHUWING: De SPA2-2 uitschakelen of afsluiten is GEEN garantie tegen onverwachte machinebewegingen. De gebruiker wordt geadviseerd om de machine volgens de instructies van de machinefabrikant af te sluiten van de voedingsspanning, perslucht en andere energiebronnen, en pas daarna gevaarlijke gebieden te betreden of onderhoud te verrichten.

WAARSCHUWING: Voor de CMM-fabrikant of installateur is het sterk aan te raden om in zijn onderhoudsinstructies een periodieke test op te nemen van de noodstop en, indien aangebracht, de resetschakelaar daarvan.