Skip navigation

HR - Sigurnost

Warning triangle - yellow Tamo gdje je na proizvodu prikazan ovaj simbol, korisnik mora proučiti instalacijski vodič radi informacija i sigurnosnih savjeta.

Ako se oprema upotrebljava na način koji se razlikuje od onoga koji navodi proizvođač, sigurnost opreme može se narušiti.

UPOZORENJE: Uređaj SPA3-2 mora biti uzemljen. Izvođenje uzemljenja za cijeli stroj u nadležnosti je OEM-a ili instalatera.

UPOZORENJE: Uređaj SPA3-2 ne smije se napajati izravno iz električne mreže.

PSU mora biti tolerantan na jednostruki kvar, odobren prema normi BS EN IEC 62368-1:2020+A11:2020 (ili trenutačnoj verziji) te mora biti priključen u utičnicu sa zaštitnim uzemljenjem.

UPOZORENJE: SPA3-2 se izolira od napajanja isključivanjem priključka izmjenične struje iz vanjskog PSU. Ako je potrebna neka dodatna izolacija, mora je navesti i izvesti proizvođač stroja ili instalater proizvoda. Izolator mora biti smješten tako da bude lako dostupan CMM operateru i usklađen s normom BS EN 61010-1:2010 (ili trenutačnom verzijom) te svim primjenjivim nacionalnim propisima u vezi s ožičenjem u državi u kojoj se instalira.
UPOZORENJE: Održavanje se smije provoditi tek nakon što je stroj izoliran od električnog napajanja, dovoda komprimiranog zraka ili drugih izvora energije u skladu s uputama proizvođača stroja.

Sigurnost stroja

UPOZORENJE: Isključenje ili izolacija uređaja SPA3-2 NE može spriječiti neočekivane pokrete stroja. Korisniku se savjetuje da prije ulaska u zonu opasnosti ili izvođenja radova održavanja stroj izolira od električnog napajanja, dovoda komprimiranog zraka ili drugih izvora energije u skladu s uputama proizvođača stroja.

OPREZ: Strogo se preporučuje da proizvođač CMM stroja ili izvođač retrofita u upute za održavanje uključi periodično testiranje sigurnosnog zaustavljanja te, ako je ugrađen, prekidača za resetiranje.